Vervoer

Wij zorgen ervoor dat de kinderen veilig naar school gebracht worden en ook weer worden opgehaald. Er zijn verschillende manieren waarop de kinderen van en naar school gebracht kunnen worden. Dit kan lopend, met onze eigen bus, met een taxibusje. In sommige gevallen gaan kinderen ook zelfstandig van en naar de opvang. Voor het veilig halen en brengen van de kinderen is een specifiek protocol aanwezig, dat in de handboeken van de groepen te vinden is.

De pedagogisch medewerker van de BSO is herkenbaar aan de groene jas, bodywarmer of blouse met het logo van Kinderopvang Hof van Twente. De pedagogisch medewerker is met deze kleding herkenbaar voor de kinderen en ook voor de leerkracht. Daardoor is verzekerd, dat de kinderen door de pedagogisch medewerksters van de BSO van Kinderopvang Hof van Twente worden opgehaald.

Oudere kinderen kunnen, als de ouders daar schriftelijk toestemming voor hebben gegeven, zelfstandig naar de BSO komen. Sommige kinderen komen lopend, andere met de fiets. Het spreekt voor zichzelf dat hierover met de kinderen duidelijke afspraken moeten worden gemaakt. Ook deze afspraak ligt vast in het daarvoor bestemde zelfstandigheidscontract BSO.