Sport BSO Villa Sportief

Lekker bewegen, veel plezier en gezelligheid

Jij komt toch ook?!

Na een schooldag is lichamelijke beweging goed voor de gezondheid, weerstand en sociale ontwikkeling. Daarnaast geeft sporten en bewegen kinderen energie!

Sport BSO

Op de Sport BSO Villa Sportief maakt uw kind kennis met diverse sporten en het samenspel wat bij sporten hoort. Sport is bij ons het middel om te bewegen, plezier te hebben, je te ontwikkelen en misschien wel verborgen talenten te ontdekken.

Wat doen we bij de sport BSO?

Wij bieden een veelzijdig sport-en spelprogramma aan voor kinderen die graag sporten, bewegen en spelen. De middag begint, net als bij andere BSO’s met wat drinken en fruit eten. Daarna kleden we ons om en gaan we lekker een uur sporten en bewegen. Een topteam van bewegingsspecialisten biedt een wisselend aanbod van sport- en spelactiviteiten.

Buurtsportcoach

Elke maand wordt er een nieuw activiteitenprogramma gemaakt, onder leiding van de pedagogisch medewerker en de buurtsportcoach, om de kinderen een zo gevarieerd mogelijk aanbod te bieden. Om dit aanbod te bieden wordt er samengewerkt met verschillende sportverenigingen. Het programma gaat ook door bij slecht weer. Dan vinden de activiteiten gewoon binnen plaats.

Voor wie geschikt?

De sport BSO is geschikt voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Voor de jongste kinderen ligt de nadruk op het ontwikkelen van de motoriek en leren we ze de grondvormen van het bewegen, zoals het werpen en vangen, lopen en springen. Bij de oudere kinderen gaat er meer aandacht naar de fysieke ontwikkeling, snelheid, wendbaarheid en dergelijke.

Kanjer-methode

Naast de ontwikkeling van de kinderen vinden wij het ook erg belangrijk hoe er met elkaar wordt omgegaan. Met de sport BSO sluiten we daarom aan bij de methodiek ‘Kanjers in de sport’. Kanjers in de sport is gebaseerd op 6 kanjerafspraken, waarbij uitgegaan wordt van het kind. In ons pedagogisch beleidsplan van de Sport BSO kunt u hier meer over lezen.

Sportpark ’t Doesgoor

Sport BSO Villa Sportief bevindt zich op het terrein van het sportpark ’t Doesgoor, Pluvierstraat 1-3 te Goor. Hier mogen we gebruik maken van faciliteiten van het sportcomplex. De buitenschoolse opvang heeft de beschikking over verschillende sportvelden met (kunst)gras, een pannakooi en een speeltuin met verschillende speeltoestellen.